23 października 2021 r., odbędzie się VI Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: "Pandemia COVID-19 - wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość". Wydarzenie będzie trasmitowane na stronie https://kongres-zywieniowy.waw.pl/. Dostęp, po rejestracji, jest bezpłatny.
VI Narodowy Kongres Żywieniowy to wydarzenie online organizowane przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH - PIB z myślą o wszystkich osobach zainteresowanych zdrowiem, odżywianiem i żywieniem, zarówno profesjonalistów (dietetyków, lekarzy, naukowców) oraz osób prywatnych pragnących pogłębić swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia.
W dniu wydarzenia prowadzone będą dwie jednoczesne transmisje na żywo.
W strefie merytorycznej prowadzone będą wykłady ekspertów z zakresu zdrowia, odżywiania i bezpieczeństwa żywności oraz zajęcia sportowe z udziałem polskich olimpijczyków pod hasłem „Lekkoatletyka dla każdego”. Eksperci omówią m.in. kwestie zmian nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, otyłości w kontekście pandemii COVID-19, zależnościom między kondycją psychofizyczną a nawykami żywieniowymi, czy zależnościami między suplementacją (witaminą D, Omega-3) a odpornością.
W strefie kulinarnej specjaliści od żywienia, dietetycy i znani praktycy kulinarni pokażą, jak zastosować zasady zdrowego odżywiania w praktyce.
Szczegóły i rejestracja: https://kongres-zywieniowy.waw.pl/
Podmiot leczniczy - książka Ewy Mazur-Pawłowskiej